Golfclub

Golfclub

Golfclub - Onderafdelingen

Onze club bestaat uit 6 onderafdelingen die ieder hun wedstrijden hebben voor hun doelgroep. Of je nu beginner bent of gevorderde, man of vrouw, jeugd of senior, er is altijd minstens één onderafdeling waarin u zich kunt ontplooien.

More

HGA

De Hasselt Golf Academy (HGA) is een sportieve onderafdeling van Flanders Nippon Golf & Business Club HASSELT. Ze heeft de doelstelling de startende golfers kwalitatief te begeleiden op weg naar de 18-holes golfbaan. Om dit doel te bereiken biedt Flanders Nippon een compleet “Start to Golf” pakket aan.
Deze intensieve opleiding geeft de startende golfer de mogelijkheid om reeds tijdens het voltooien van het programma te groeien in de fascinerende golfsport. Dit “Start to Golf” pakket van maar liefst 3 maanden en 10 lesuren is het compleetste starterspakket van het land. De lessen worden in groepsverband (maximaal 6 personen) gegeven, zodat men meteen andere mensen leert kennen. Alle technische aspecten van het golfen komen aan bod: swingen, chippen, putten, bunkershots en baanmanagement.
Gedurende 3 maanden kan je onbeperkt oefenen op de driving range, chipping en putting green. De pro's zetten je op weg via waardevolle tips en informatie, maar je krijgt pas helemaal het juiste ritme te pakken indien je ook voldoende komt trainen.

Daartoe bieden we dus meer!
Het “Start to Golf” pakket omvat o.m. een 3 maanden-lidmaatschap op de 9 holes course. Bovendien kan men deelnemen aan de golfbegeleidingen die worden georganiseerd door de Hasselt Golf Academy.

€ 411,00 + € 22,00 federatiebijdrage

DE HGA GOLFBEGELEIDING, EEN UNIEK CONCEPT
De Hasselt Golf Academy organiseert regelmatig golfbegeleidingen op de 9 holes course. De beginnende golfers spelen een golfwedstrijd onder begeleiding van een ervaren golfspeler/lid van Flanders Nippon. Tijdens het golfspel geeft de begeleider zoveel mogelijk uitleg aan de hand van situaties die zich voordoen tijdens het spel. Het zijn vooral de reglementen en de etiquetteregels die hierbij een bijzondere aandacht krijgen.
De golfbegeleiding van Flanders Nippon is een uniek concept. Het biedt de startende golfer de mogelijkheid om de theoretische en technische opleiding in de praktijk te brengen en komt ten goede aan de integratie in het clubgebeuren!

 • Overige HGA activiteiten
  De HGA organiseert 3 keer per jaar een vormingsbijeenkomst waarbij de basisprincipes van de reglementen en de etiquetteregels worden behandeld. Een adequate beheersing van de golf- en etiquetteregels is essentieel voor het behalen van het zogenaamde GolfVaardigheidsBewijs (GVB).
  Het HGA-team zorgt uiteraard ook voor een deskundige begeleiding met betrekking tot het behalen van het GVB!
  Deelname aan de “Start to Golf” dag, georganiseerd door de VVG (Vlaamse Vereniging voor Golf).
  Wedstrijd 'Starter van het jaar' voor deelnemers aan een starterspakket.
  Kennismaking met de 18-holes golfbaan.
  HGA-uitstap (andere golfbaan)
More

Jeugd

 

'De jeugd is de toekomst van een club'. Dat beseffen wij bij Flanders Nippon maar al te goed, en we besteden dus bijzondere aandacht aan de jeugdopleiding. We durven stellen dat we er in geslaagd zijn om de jeugdwerking naar een niveau te brengen dat tot ver in de omgeving weerklank vindt.

Een 100-tal jongeren (tot en met golfleeftijd 18) komen bij ons de golfsport beoefenen. Elk op zijn eigen manier, elk op zijn eigen tempo, elk volgens zijn eigen ambities. Vriendschap, respect voor de medespeler en fair play staan hierbij centraal. Om dit te verwezenlijken is er natuurlijk hulp en ondersteuning nodig op alle fronten.

De jeugdcommissie die is samengesteld op vrijwilligers, zet zich met hart en ziel in om een omgeving te creëren waarin de jongeren zich volop op hun hobby kunnen concentreren. Onze golfprofessionals staan elke week klaar om het niveau van onze jeugdspelers, welk niveau dit ook moge zijn, trachten omhoog te halen en de jongeren stap voor stap daarin te begeleiden. De club zelf schaart zich ook volledig achter de jeugdwerking en kijkt op geen inspanning om te helpen dit doel te verwezenlijken. En er zijn natuurlijk ook de sponsors, zonder wie tal van activiteiten niet zouden kunnen plaatsvinden.

Er zijn 12 lesgroepen, waarin de spelers zijn ingedeeld volgens niveau en leeftijd. Elke speler of speelster heeft minstens recht op 1 uur groepsles per week in kleine groepen.

De competitiegroepen krijgen meer faciliteiten, omdat zij de club vertegenwoordigen. Zij worden ondersteund bij hun deelnames aan de Federale Junior Tour, Scapa Sports Tour of US Kids VVG Tour. Ook binnen Flanders Nippon zelf worden er jaarlijks een aantal jeugdwedstrijden georganiseerd. 

Verder worden er ook nog testen en clinics georganiseerd, infovergadering voor de ouders (met vooral oog voor ouders die zelf geen golf spelen) en uiteraard theoretische en praktische proeven die de kinderen de kans geeft hun Golfvaardigheidsbewijs te halen.


Jeugdcaptain

 

Jeugd kalender 2019

Gedragscode

Antidopingbeleid

Birdielabel

More

Ladies

Wat betreft golf zijn de dames van heel ver gekomen, waar is de tijd dat “women and dogs” niet toegelaten waren op een golfcourt !

Wij leven nu helemaal in een andere tijd, nl. de dames maken absoluut deel uit van een golfclub, wij hebben zelfs op donderdag onze ladies day, helemaal voorbehouden voor dames.

Elke donderdag wordt er een wedstrijd georganiseerd voor dames, waar elke dame , ieder op haar niveau, haar uiterste best doet om zo goed mogelijk te scoren, om dan eventueel een prijsje te kunnen wegkapen.

Daarna, met een gezellige babbel en een glaasje , wordt er nagekaart.

De ladiesday is er voor elke dame, lid van Flanders Nippon Golfclub, in het bezit van GVB attest.

Wat uw handicap ook is, iedereen is welkom, en voor iedereen is er een plaats in onze wedstrijden.

Wij, het ladiescomité en ik als captain, zullen ons best doen om jullie een gezellige, sportieve, en gezonde golfdag te bezorgen

Tot ... een lady donderdag!

Nora Mangelschots

Ladies captain 

More

De wekelijkse Men’s Day: een evenement om niet te missen!

Om en bij de 60 % van de mannelijke leden van Flanders Nippon Golf & Business Club HASSELT behoren tot de 18+ categorie. Voor deze leden organiseert de Men’s Day van 1 april tot eind oktober iedere vrijdag zijn wekelijks treffen. 173 verschillende mannen schreven zich in het afgelopen jaar in voor 1 tot 18 wedstrijden waarbij gemiddeld 73 mannen hun werkweek afsloten met een partijtje golf. Na de wedstrijd volgt natuurlijk de prijsuitreiking en voor de belangstellenden een frisse pint of een ander drankje uit het de Flanders Nippon brasserie assortiment.

Tevens worden in de loop van het golfseizoen minstens drie uitstappen georganiseerd naar andere golfterreinen. Om zoveel mogelijk golfers de opportuniteit te geven om aan deze uitstappen deel te nemen wordt gestreefd naar een voor iedereen haalbare rijafstand.

In de maanden juli en augustus pauzeren we en worden de vrijdagse wedstrijden vervangen door de summercup. Eind augustus is een uitstekende periode voor een opwarming tijdens onze jaarlijkse driedaagse uitstap. In de afgelopen jaren stonden Münster (D), Eitorf (D), Princess Golf Club (UK), Deauville (F), Etretat (F), St. Omer (F), en Arras (F) op het programma.

De Men’s Day van Flanders Nippon stond mee aan de wieg bij organisatie van de jaarlijkse Men’s Day Challange. De 5 Limburgse Golfclubs vaardigen een delegatie af die hun beste clubs en golfervaring in de weegschaal gooien om de wisselbeker, die afwisselend op één van de Limburgse golfterreinen betwist wordt, in de wacht te slepen.

Iedereen, lid van Flanders Nippon, mannelijk en 18+ is welkom op de vrijdagse Men’s Day wedstrijd. Er is geen jaarlijkse bijdrage of ledenfee, enkel voor de wedstrijden wordt een wedstrijdfee gevraagd. Zoals aangegeven wordt iedere wedstrijd gevolgd door een prijsuitreiking waarbij de prijzen gesponsord worden door onder meer één of meerdere spelers.
Golfen of sponsoren is ook voor u een opportuniteit.

 

More

Senioren

Dat de senioren, sic gepensioneerden of levensgenieters, stilaan maar zeker de grootste doelgroep worden binnen de bevolkingspiramide zal voor iedereen wel duidelijk zijn. Ook binnen Flanders Nippon Golf & Business Club HASSELT is dit niet anders. De senioren vertegenwoordigen de grootste groep binnen onze golfclub, vandaar dat wij aan hen de nodige aandacht besteden.

Het is immers een noodzaak voor senioren om regelmatig te bewegen en/of sport te beoefenen. Als dat dan nog kan op een ontspannende en speelse wijze is dit des te beter. Daarom proberen wij zoveel mogelijk senioren te bereiken en voor iedereen een mooi golfprogramma samen te stellen door middel van de wekelijkse ontmoetingen op dinsdag. Het is de bedoeling dat eenieder zijn gading vindt hetzij in een 18 holes- hetzij in een 9 holes wedstrijd. Dat dit buiten in een rustbrengende natuur plaatsvindt waarbij zowel de competitieve als de gezelligheidsgolfer aan bod kan komen is mooi meegenomen. Vandaar dat wij single wedstrijden afwisselen met dubbelwedstrijden zoals 4BBB, scramble, matchplay, chapman of ….

Onze leuze blijft evenwel: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Ook bieden wij ruimschoots de mogelijkheid andere golfbanen te ontdekken en nieuwe senioren te ontmoeten dankzij de uitwisselingen met andere golfclubs, die steeds afgesloten worden in een gezellige sfeer.

Aarzel dus niet om aan te sluiten bij onze seniorenvereniging om aldus deel te kunnen nemen aan onze uitgebreide activiteiten en de geneugten van het golfen te ontdekken.
Hartelijk welkom en veel golfplezier!

 

More

Young Adults

Elke golfclub kent het fenomeen: eens 18 geworden haakt de golfende jeugd af. Dat kan vroeger, dat kan later, maar het feit is dat de leeftijdsgroep van 18 tot 35 zwaar ondervertegenwoordigd is in omzeggen alle golfclubs. Ook op Flanders Nippon Golf & Business Club HASSELT.

Ooit was dit niet zo en daar willen we terug naar toe werken. We organiseren elk golfseizoen tal van activiteiten om onze Young Adults samen te houden op onze club. We zijn ook volop bezig om nieuwe leden aan te werven. Ondanks dat de golfsport met de jaren veel aantrekkelijker en toegankelijker is geworden blijft dit een moeilijke opdracht. Maar we geven niet op!
Zo hebben we onlangs nog een mooie samenwerking gehad met UCLL, waarbij verschillende studenten samen met ons les zijn komen volgen. We organiseren deze golflessen overigens elke winter en omdat we met verschillende pro’s werken kunnen beginners en gevorderden samen trainen. Op deze manier maken beginnende golfers niet alleen kennis met de sport maar ook met het Young Adults team. Achteraf wordt de kennismaking verder gezet met een frisse pint!

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb je interesse om kennis te maken met deze unieke sport of zoek je een toffe groep om je woensdagavonden mee door te brengen?
Contacteer ons via het secretariaat van Flanders Nippon Golf & Business Club HASSELT, Telefoon 011/26 34 82 – emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sportieve groeten,

Het Young Adults team

More
×

Log in